API first; et strategisk valg

Bislab utvikler datatjenester innen forretningsdata og kredittvurdering. Vi har tatt et strategisk valg om å være API first, og i denne artikkelen forklarer vi hvorfor vi har valgt denne strategien, og hvor enkelt det er for våre kunder og partnere å ta i bruk produktene våre.

Datatjenester laget av utviklere for utviklere

Bislab består av personer med ekspertise innen data, systemutvikling, produkt-og forretningsutvikling. Vår målsetning er å sette en ny standard i bransjen og være det naturlige førstevalget for norske selskaper ved å tilby markedets beste tjenester innen kredittvurdering og forretningsdata. Vi er API first og spesialiserer oss på å tilby skreddersydde løsninger til organisasjoner med komplekse systemer, prosesser og utfordringer.

Hva mener vi med API first?

Tradisjonelt benytter selskaper nettportaler for å få tilgang til tjenester slik som kredittvurdering. Selskaper ender ofte opp med å måtte ta i bruk mange ulike portaler for å hente all data de behøver. Dette er tungvint, tidkrevende, og lite skalerbart.

Vi har valgt en annen strategi; med et fokus på å lage robuste og brukervennlige APIer. Dette sørger for at våre kunder og partnere raskt kan koble seg på dataprodukter av høy kvalitet, og integrere disse inn i sine eksisterende systemer og portaler. Bislab spesialiserer seg også på å tilby skreddersydde API løsninger til organisasjoner med komplekse systemer, prosesser og utfordringer.

Hvordan sette i gang?

Først velger du datatjenestene du er interessert i. For å få tilgang til noen av produktene, som kredittvurdering, kreves det at virksomheten har et saklig behov. Bislab hjelper dere med å kartlegge deres behov, og finne ut av deres lovhjemmel.

Det er svært enkelt å starte utviklingen umiddelbart ved hjelp av vårt godt dokumenterte API. Etter en enkel integrasjonsjobb og med utlevert tilgang til produksjonsmiljøet er dere i gang med kredittvurdering i deres systemer.

En enkelt linje i et terminalvindu er nok for å gi deg full kredittvurdering av din nye potensielle kunde:


curl -X 'GET' 'https://api.bislab.no/business/no/v1/company/
999572542/score' -H 'Authorization: Bearer {API-nøkkel}'

Svaret kommer tilbake i enkelt leselig format, både for mennesker og maskiner:


{

  "organisasjonsnummer": "999572542",

  "score": 99,

  "scoreKarakter": "AAA",

  "kredittgrense": "23526"

}

Integrasjonsarbeidet tar ca. 4 timer

APIene er utformet for å være enkle og forståelige. Det vil derfor ta langt mindre utviklingstid å integrere mot Bislab sine APIer enn hva som er normalt for liknende tjenester. Erfaringsmessig, litt avhengig av deres systemer, at det vil ta 3 til 4 timer å integrere mot vår kredittsjekk. Hvis dere har et behov for å konvertere eksisterende score eller karakter fra en annen leverandør så kan vi enkelt hjelpe til med det ved hjelp av Bislab Converter. 

Ønsker du mer informasjon om hvordan din virksomhet kan ta i bruk kredittvurdering fra Bislab? Ta kontakt med oss på hei@bislab.no, så hjelper vi deg raskt i gang.